طلاق توافقی چگونه است؟
طلاق توافقی چگونه است؟ طلاق توافقی گونه ای از طلاق است که درآن خانم و آقا بنا به هر انگیزه و دلیلی به این نتیجه می رسند که توانایی دوام زندگی زناشویی برایشان میسر نیست و عزم صریح به متارکه و آغاز مراحل طلاق توافقی می گیرند وبه همین مقصود درباره ی همه ی مشکلات مرتبط به زندگی زناشویی، ضمانت ها، قرض ها و وظایف آن با یکدیگر به درک متقابل و سازگاری می رسند. درحقیقت شروط طلاق توافقی همانگونه که از اسمش مشخص است به شیوه جامع، ارتباط به توافقات زن و شوهر دارد که اصلی ترین آن ها عبارتند از:
مخارج زندگی زن و بچه ها و جهاز
همچنین احتمالا از همه جنجال آفرین تر، درباره صداق حالاتی که زن وشوهر درباره ی آن سازگاری دارند برای دادسرا هم قابل احترام و پذیرفتنی است و در حکم دادسرا (تاییدیه عدم توانایی سازش) و نیز در انتها در قباله طلاق (طلاقنامه) هم یادآور می گردد.
از همین رو شروط طلاق توافقی کلا به هر چه که دو طرف سازش می کنند ارتباط دارد و زن وشوهر هر تصمیمی درباره ی صداق و….. می توانند بگیرند. بانگرش به مبهم بودن و زمانبر بودن مرحله های طلاق توافقی، خیلی از زن و شوهر ها تصمیم می گیرند که به یک وکیل طلاق توافقی یا سازمان حقوقی نمایندگی دهند، تا بدون احتیاج به وجود آنها در هیچ مرحله ای، طلاق توافقی در مدت محدود تری انجام شود.
شرایط طلاق توافقی چیست؟
متن : همان گونه که درآغاز مقاله بیان کردیم نخستین و اصلی ترین قرار در طلاق توافقی، توافق طرفین برای اجرا طلاق است. برای اجرای این گونه طلاق زن وشوهر می توانند به مساعدت وکیل یا بدون مساعدت وکیل امر طلاق خود را انجام دهند. چه در وضعیتی که وکیل طلاق توافقی بگیرند وچه در وضعیتی که خودشان هدف اجرای این امر را داشته باشند، باید سر مقولات مشاعی که میانشان بوده است به سازش برسند.
طلاق توافقی چگونه است؟
ازشروط طلاق توافقی باید به صداق، هزینه زندگی، نگهداری بچه ها ومسئولیت دارایی هایی که پس از ازدواج به یاری هم خریداری کردند نشان داد. توزیع دارایی پس از طلاق همچنین امکان دارد میان زن و شوهر مورد سازش قرار بگیرد. درباره ی صداق و هزینه زندگی باید معلوم شود که به صورت عمومی شرط به اخذ حق و حقوق مالیاتی است یا هبه کردن آنها.
در صورتی که شرط به گرفتن آنهاست به چه اندازه باید تادیه شود؟ درباره ی نگهداری کودک باید قرار گذاشته شود که کودک تا چند سالگی با پدر و تا چند سالگی با مادر باشد.
چنانچه که نگهداری کودک به شکل پایان حیات با پدر یا مادر بود باید درباره ی دیدار والد دیگر به سازش رسید.
اگر به دنبال وکیل طلاق هستید کلیک کنید.
مراحل طلاق توافقی
متن : برای طلاق توافقی چه کاری باید انجام داد؟ چه مسائلی مورد گفتگو قرار می گیرد؟
قبلا در مقاله شیوه ی طلاق توافقی، به طور جامع مرحله های طلاق توافقی را تعریف کردیم ولی در ادامه به شکل کوتاه مرحله های طلاق توافقی را بیان می کنیم.
- موافقت دو طرف بر سر قضایایی مثل هزینه زندگی زن و فرزند، صداق و نگهداری بچه که برای محکمه قابل احترام و پذیرفتنی است.
- نام نویسی در سیستم تصمیم و درج اطلاعات زن و شوهر، پس از آن غربالگری.
- شرکت در مجلس شور و گرفتن تاییدیه عدم اعراض از طلاق
- درج شکوائیه ی متارکه به صورت توافقی
- محرز شدن حاملگی یا عدم حاملگی زن که مطابق اظهار، در دادسرا تصدیق می شود ولی زمان خواندن خطبه طلاق در محضر احتیاج به عرضه آزمایش های پزشکی دارد. در حالت تایید باکره بودن خانم و یا یائسگی زن احتیاج به گرفتن این استشهاد نیست
- شرکت در اجلاس مختلف دادسرا
- محرز شدن گرفتن تاییدیه عدم امکان مصالحه
- رجوع به دفتر طلاق برای خواندن خطبه و مهر کردن شناسنامه ها
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
متن : برای طلاق توافقی چه اسنادی ضروریست؟ طلاق توافقی یک روند قانونی است که مثل باقی رویدادهای قانونی نیازمند اسناد ماهیتی است. برای آغاز این امر باید شناسنامه زوجه، شناسنامه زوج، کارت شناسایی طرفین، نمایندگی نامه محضری طلاق (در صورتی که حق طلاق با زوجه باشد)، تفاهم نامه زن و شوهر، تاییدیه عدم حاملگی، تشریح آزمایش های پزشکی و قباله ازدواج را داشته باشید.
چنانچه که اسناد خواسته شده برای طلاق توافقی مثل قباله تزویح تان به هر علتی مفقود شده یا خارج از دسترس باشد باید زوجه، زوج یا وکیلی که برای کارهای طلاق خود دارید به محضری که نکاح در آن اجرا شده رجوع و یک نسخه از قباله تزویح را مهیا کنند. زوجه و زوج در جلسه های شور شرکت می کنند تا مدرک عدم توانایی سازش را به دست آورند.
برای جلسه های دادسرا همراه داشتن این مدرک هم اجباری است. این مدرک مطابق دستور العمل اخیر طلاق توافقی تا ۹۰ روز تاثیر خواهد داشت در حالتی که شما وکیل دارید ایشان باید نمایندگی نامه قانونی از طرف شما به همراه این اسناد را داشته باشند. این نمایندگی نامه هم به شکل فیزیکی و هم به شکل الکترونیکی در سیستم ثنا مندرج می شود.
مطالب مرتبط: گواهی عدم امکان سازش طلاق
مدت زمان طلاق توافقی
متن : مهم ترین پرسش برای زن و شوهری که هدفشان طلاق به صورت توافقی است این است که مدت زمان طلاق توافقی چگونه است؟ بستگی به این که خود زوجه و زوج یا وکیل شان این امر را اجرا کند تفاوت دارد. در خوش بینانه ترین وضعیت مقدور بین ۶ تا ۹ ماه وقت می خواهد که زوجه و زوج بتوانند خودشان مدرک عدم توانایی سازش را وصول و ظرف زمان ۹۰ روز به دفتر طلاق برای خواندن خطبه متارکه ببرند اگر وکیل داشته باشید شروط طلاق توافقی و مدت آن بستگی به خبرگی وکیل کاردان طلاق گوناگون است اما حتما وقت اندکی می برد. هنگامی که گروه وکلای سازمان حقوقی دادسو برای اجرای کارهای طلاق توافقی درخدمت شما باشند بین ۱۰ تا ۱۲ روز امر طلاق شما بدون وجود زن و شوهر اجرا می شود.
با نگرش به اینکه در طلاق توافقی، زوجین در کارهای مالی و غیر مالی مربوط به ازدواج با هم به سازش رسیده اند و رغبت به متارکه با خشنودی و سازش دارند، روشن است که دادسراها هم از بررسی بسیار و باتردید امتناع می کنند و موضعی آسان گیرانه دارند.
مسلما در صورتی که زن و شوهر بخواهند در سال ۱۴۰۲ به وسیله شکوائیه طلاق توافقی متارکه کنند گرفتن تاییدیه عدم اعراض از طلاق و نام نویسی در سیستم تصمیم اجباری است اما درتهران شیوه ی بدون مشورت و تندتر که ازطریق وکیلان اجرا می شود تغییر شکوائیه طلاق یکطرفه به توافقی است.
از همین روی نزدیک به ده تا چهل روز حکم ارسال می شود. یقینا اینک اینگونه است تا دیوان دادگستری و سازمان بهزیستی به تکاپو برای طول دادن به جریان طلاق ومشورت برای نیکوتر شدن زندگی زن و شوهر اصطلاحا نظم و ترتیب بدهد.
اکنون به دلیل متشنج شدن دادسراهای خانواده تهران شکوائیه های طلاق یکطرفه در اول برای مصالحه و سازگاری زن و شوهر به شورای حل اختلاف فرستاده می شود ودر امتداد امر با پا فشاری خواهان یا وکیل او برای متارکه پرونده به دادسرای خانواده انتقال داده می شود.
توجه داشته باشید که در کشورهای توسعه یافته جریان طلاق قانونی هرچند با توافق، طویل است برای نمونه در کاندا باید دست کم یکسال از تقاضای زوجین برای متارکه ی توافقی سپری شده باشد تا حکم طلاق فرستاده شود.
مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی
متن : وکیل طلاق توافقی کسی است که می تواند فرآیند کسالت آور طلاق بین زن و شوهر را تندتر اجرا کند چیرگی یک شخص مجرب در زمینه حقوقی می تواند درگذراندن آسوده تر این راه به شما یاری نماید. طلاق توافقی یکی از بی زحمت ترین طلاق ها بوده که زن و شوهر با سازش می توانند به زندگی مشترکشان پایان دهند. این سازش می تواند درباره ی موضوعات گوناگونی مانند:
نگهداری بچه، مخارج زندگی، اجرت المثل(یعنی پولی که در برابر انجام عملی باید دریافت شود) زمان زوجیت در حالت وجود و صداق اجرا می شود.
مطالب مرتبط: انواع طلاق کدامند؟
امروزه در مجله ها، محکمه ها،….. همیشه وضعیت به پایان رساندن پرونده های طلاق توافقی موضع گفت وگوست اختلاف عقیده های فراوانی در این عرصه موجود است برخی بر این باورند که باید مراحل آن را درازتر کرد که احتمالا درصد طلاق در کشور کاهش یابد.
وکیلان هم مطیع مجموعه ی دادگستری کشور برای بررسی به طلاق توافقی هستند. اکنون طلاق توافقی در شهر تهران در مدت زمان کمتر از ۷ روز اجرا می شود. بعد از درج شکوائیه و فرستادن پیامک انتخاب شعبه از طرف دادسرا به شعبه انتخاب شده برای گذراندن مراحل و اجرای مشورت های الزامی در دادسرا حضور می یابند.
بعد از صادر کردن دستور طلاق توافقی که تاییدیه عدم توانایی مصالحه خوانده می شود زن و شوهر ۹۰ روز مهلت دارند که برای درج طلاق به محضر رجوع کنند. پیش از صادر شدن تاییدیه عدم مصالحه در حالت نادم شدن هر یک از زوجه و زوج حکم ذکر شده ارسال نمی شود. پس از صادر شدن دستور طلاق توافقی در صورتی که زوج (شوهر) نادم شود درج طلاق توافقی بدون وجود او یا وکیل او در محضر وجود ندارد؛
به غیر از آنکه زوجه (زن) نمایندگی در طلاق از طرف زوج داشته باشد. این در صورتی است که در حالت نادم شدن زوجه بعد از صادر شدن دستور طلاق توافقی، قانون حمایت خانواده این اذن را به زوج و محضر داده است که بدون وجود زوجه طلاق توافقی درج گردد.
با دارا بودن وکیل طلاق توافقی اجزای همه ی کارها با شناسایی جامع به جریان و مرحله های دادرسی انجام می شود واحتیاج به وجود هیچ یک از زن و مرد در دادسرا نخواهد بود به این ترتیب از بحران ها و تفاوت های احتمالی هم پیشگیری می شود. همچنین داشتن وکیل طلاق توافقی سبب می شود طریقه بررسی به طلاق محدود شود.
درحالت نیازمندی به کسب آگاهی های بیشتر درباره طلاق توافقی یا گرفتن مشورت از وکیل طلاق توافقی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تهران وکیل تماس برقرار کنید.
طلاق توافقی با وکیل
متن : چنانچه که شما هدف شرکت در جلسه های مشورت، غربالگری وجلسه های محکمه را ندارید و رغبت دارید کارهای طلاق شما در اندک ترین
زمان ممکن به پایان برسد به شما توصیه می کنیم وکیل خانواده بگیرید برای طلاق توافقی به مساعدت وکیل باید نخست وکیل منظور خود را بیابید. سازگاری های خود را به شکل عریضه به ایشان عرضه کنید تا وکالت نامه به خاطر شما ترتیب داده شود.
حتما در این بار احتیاج به وجود شما در دفتر وکالت نیست و می توانید به وسیله ی سیستم ثنا به ایشان نمایندگی داده و تایید عهدنامه الکترونیک را خاتمه دهید. بستگی به خبرگی وکیلی که دارید دیگر به وجود شما در هیچ کدام از مرحله ها احتیاج نیست.
مسلما شایسته تر است در این باره به درستی اراده کنید زیرا ایشان سند عدم توانایی مصالحه را وصول می کنند و منوط به محدوده اختیاراتی که دارد تا جایی که می تواند در دفتر طلاق برای خواندن خطبه طلاق حاضر می شود. مخارج وکیل طلاق توافقی مطابق توافقات و زمان و مقدار جلسه ها معین می شود.
مطالب مرتبط: سریعترین راه طلاق توافقی
طلاق به صورت توافقی بدون وکیل
متن : اسباب طلاق توافقی به مساعدت وکیل و بدون داشتن وکیل با هم گوناگون است در این پیش گفتار طلاق توافقی بدون وکیل را برای شما شرح خواهیم داد.
چنانچه که شما خودتان هدف اجرای این امر را داشته باشید باید در جلسه های الزامی مشورت، غربالگری و جلسه های محکمه شرکت کنید. برای اجرای مرحله های طلاق توافقی نخست باید در سیستم تصمیم نام نویسی کنید تا زمان جلسه های مشورت را اخذ کنید. به طور معمول با فرجه دو ماه از زمان نام نویسی نخستین مهلت را به شما می دهند وبین۴ تا ۶ جلسه باید در این کانون ها حاضر شوید.
پس از این بار باید با اسناد ماهیتی طرفین و قباله ازدواج تان به دفاتر فعالیت های الکترونیک دادگستری رجوع کرده و شکوائیه طلاق توافقی خود را درج کنید. در دو صورت مجلس گوناگون، بایدمسئولیت امور مالی و توافقات خود را معین و به شکل عریضه به دادسرا انتقال دهید در پایان پس از جلسه های گوناگون دادسرا ومعین کردن مهلت های بررسی پس از توافق با متارکه شما سند عدم توانایی مصالحه فرستاده می شود.
این سند به این معناست که دادسرا مجوز خواندن خطبه طلاق را به دفاتر طلاق داده است که زوجین در طی مدت ۹۰ روز از گرفتن این سند می توانند برای خواندن خطبه طلاق مبادرت کنند همه ی مراحل اعلام شده به فاصله ی ۶ تا ۹ ماه وقت می برد.
مهریه در طلاق توافقی
متن : صداق(مهریه) یکی از حقوقی است که پس از خواندن خطبه ی عقد به زن تعلق می گیرد ودر هر هنگامی که زن آن را درخواست کند، مرد باید صداق را تادیه کند وعقیده ی غلطی در مورد صداق در طلاق تفاهمی وجود دارد که زن و شوهر تصور می کنند که امکان گرفتن و باز دادن صداق وجود ندارد.
چنانچه که در این گونه از طلاق همه چیز بر اساس توافقات زن و شوهر اجرا می شود در طلاق به شکل تفاهمی باید تکلیف صداق معین شود وهر قصدی که زوجین در رابطه با تادیه یا هبه ی صداق داشته باشند دادرس به آن اعتبار می دهد. زن و شوهر می توانند اراده کنند که زن صداق خود را هبه کند یا بگیرد یا قسمتی از صداق را هبه و قسمتی را بگیرد.
اگر قرار است صداق به زن تادیه شود باید تکلیف نوع تادیه هم معلوم شود.
نفقه در طلاق توافقی
متن : مخارج زندگی(نفقه) یکی دیگر از حقوقی است که در مقابل اجرای یک سری کارها به زن تعلق می گیرد.
درحقیقت در ازای تبعیت(تمکین) ویژه و عمومی باید مرد وجهی به همسر خود تادیه کند. در حالت اجرای کارهای خانه، مراقبت از فرزندان و روابط زناشویی زن می تواند نفقه خود را در خواست کند.
درطلاق تفاهمی زن و شوهر می توانند سازش کنندکه زن نفقه خود را بگیرد، یا نفقه را هبه کند یا قسمتی از آن را هبه کرده وقسمتی را بگیرد. بررسی به مسئله نفقه در طلاق تفاهمی شبیه صداق و باقی کارها بستگی به توافقات طرفین دارد.
اگر قرار گذاشته شد که نفقه به زن تادیه شود باید نوع تادیه آن هم تعیین شود.
شرایط حضانت فرزند در طلاق توافقی
متن : زن و شوهری که بچه ی مشترک دارند و قرار است که متارکه کنند باید تکلیف نگهداری(حضانت) بچه را معین کنند. نگهداری بچه در طلاق توافقی از دیگر مسائلی است که دادسرا به سازش زن و شوهر اعتبار می دهد به شرطی که صلاح بچه لحاظ شود برای نمونه دادسرا قبول نمی کند که بچه نیم روزهای هفته را نزد پدر و نیم دیگر را نزد مادر زندگی کند ولی باید ۵ یا ۶ روز از روزهای هفته را نزد والدی که مراقبت و نگهداری با ایشان است بماند و ۱ یا ۲ روز را حق دیدار با والد دیگر دارد.
در صورتی که سر حضانت به سازش نرسند باید بر طبق قانون جلو بروند. سن عرفی نگهداری بچه ی پسر تا ۷ سالگی با مادر واز ۷ تا ۱۵ سالگی با پدر است. نگهداری عرفی بچه ی دختر تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ تا ۹ سالگی با پدر است پس از این سن از مسیر نگهداری بیرون می آیند و اراده با بچه است که با پدر یا مادر زندگی کند.
مطالب مرتبط: حضانت در طلاق به چه صورت است؟
دیدگاهتان را بنویسید