نحوه تنظیم دادخواست

نحوه تنظیم دادخواست
نحوه تنظیم دادخواست و هرآنچه لازم است درمورد آن بدانید در این برای شما توضیح داده شده است.
چه اطلاعاتی باید در دادخواست نوشته شود؟
اطلاعات خاصی وجود دارد که معمولاً باید در دادخواست گنجانده شود تا قاضی به آن رسیدگی کند.
معمول باید نام، آدرس، و احتمالاً تاریخ تولد افراد درگیر در پرونده دادگاه را درج کنید.
اگر مورد مربوط به کودکان باشد، معمولاً نام فرزندان، آدرس، تاریخ تولد و تاریخچه آدرس نیز مورد نیاز است.
اگر نگران افشای آدرس خود هستید، می توانید از منشی دادگاه بپرسید که آیا راهی برای محرمانه نگه داشتن آدرس شما وجود دارد یا خیر.
شما باید موارد خاصی را در دادخواست خود مطرح کنید تا شرایط اولیه دادگاهی را که در آن پرونده قضایی خود را تشکیل می دهید برآورده کنید.
اطلاعات مورد نیاز در دادخواست
اطلاعات مورد نیاز در دادخواست شما بستگی به نوع پرونده دادگاهی دارد که می خواهید تشکیل دهید.
اساساً، شما باید دلیل درخواست خود را توضیح دهید، آنچه را که دوست دارید اتفاق بیفتد (دلیلتان از دادخواست) و مثال های خاصی از آنچه رخ داده است که باعث می شود فکر کنید قاضی باید آنچه را که می خواهید به شما بدهد ارائه دهید.
در برخی موارد، الزامات دیگری وجود دارد که باید رعایت کنید، بنابراین باید مطمئن شوید که فرم را به دقت بررسی کرده و تمام بخشها را تکمیل کنید.
به عنوان مثال، در موردی برای تغییر حکم حضانت موجود، ممکن است لازم باشد اطلاعاتی در مورد تغییر شرایطی که از زمان صدور حکم اولیه رخ داده است، درج کنید.
بیشتر بخوانید:چگونه در دادگاه پیروز شویم ؟
تنظیم دادخواست
اولین گام در رسیدگی به شکایات تنظیم دادخواست میباشد زیرا ارائه دادخواست هنگام طرح دعوی در دادگاه الزامی است و تنها راه رسیدگی به خواسته شما توسط دادگاه میباشد که دارای آداب نوشتاری خواص خود میباشد.
برگه دادخواست همانند دیگر برگه های قضایی تنظیم شده است که بایستی اطلاعات لازم را در آن توسط شاکی قرار داده شود که هر کدام از اطلاعات خواسته شده بایستی به صورت دقیق و با نکارش خاص خود درج شوند که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است
انواع دادخواست براساس مرجع رسیدگی
- فرم دادخوات مربوط به شورای حل اختلاف (دعاوی حقوقی که مبلغ آنها کمتر از 20 میلیون تومان باشد در شورای حل اختلاف پیگیری خواهند شد)
- دادخواست به دیوان عدالت اداری
- دادخواست فرجام خواهی
- دادخواست تجدید نظر
- دادخواست دادگاه بدوی (دعاوی حقوقی با مبلغ بیش از 20 میلیون در دادگاه نخستین قابل پیگیری است.)
- دادخواست مربوط به واخواهی
نحوه تنظیم دادخواست
دادخواست میتواند توسط خود فرد و یا وکیل او به صورت دستی تنظیم شود (در شهرستان های کوچک به علت عدم دسترسی به خدمات الکترونیک قضائی امکان تنظیم دستی دادخواست وجود دارد.)
تنظیم دادخواست به صورت الکترونیک از طریق ثبت نام در سامانه ثنا و تنظیم دادخواست از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضائی توسط خود فرد میتواند انجام شود.
روش سوم دادخواست میتواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی صورت بگیرد و شخص شاکی درخواست تنظیم دادخواست را به صورت حضوری انجام دهد.
بخش های مختلف دادخواست
در دادخواست بخش های مختلفی وجود داد که بایستی با دقت پر شوند که در زیز به توضیح هر کدام میپردازیم.
قسمت خواهان:
خواهان بایستی در این قسمت مشخصات کامل خود را که شامل: نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، سن، شغل، شماره تماس، آدرس محل سکونت و محل کار و در صورت داشتن وکیل، مشخصات وکیل خود را به صورت دقیق ثبت کند.
بخش مربوط به خوانده:
در این بخش بایستی مشخصات خوانده در حدی که خواهان از آن اطلاع دارد درج شود.(در صورت عدم دسترسی به خوانده، حکم در غیاب وی صادر خواهد شد.)
بخش خواسته:
در این قسمت از دادخواست خواهان باید خواسته مورد نظر از خوانده را به صورت کاملا واضح و صریح قید کند و در صورتی که خواسته مطالبه وجهی باشد، بایستی مقدار دقیق مبلغ در دادخواست در شود.
بخش مربوط به مدارک:
در این قسمت از دادخواست پیوست مدارک و مستنداتی که به پرونده مربوط میشود، قرار میگیرد. در این بخش از دادخواست الکترونیک مدارک باید اسکن شود . مدارک پیوستی از قبیل رسید و فاکتور باید از قبل کپی برابر اصل شده باشند.
شرح دادخواست:
شرح دادخواست به صورت کامل و واضح در این قسمت از دادخواست نوشته میشود از قبیل :موضوع دادخواست و خواسته ای که خواهان از خوانده دارد باید با جزئیات کامل در این بخش نوشته شود و همچنین مدارک پیوستی بایستی در این سمت از دادخواست ذکر شوند.
بخش امضا و اثر انگشت:
پس از تکمیل دادخواست خواهان بایستی جهت تایید بیاناتی که در دادخواست خود ذکر کرده است در این بخش امضا و اثر انگست خود را قرار دهد.
پس از ثبت دادخواست در سامانه خدمات الکترونیک قضائی، پرونده جهت رسیدگی به مرجع قضائی مربوطه ارجاع داده خواهد شد.
نکته پایانی
تنظیم دادخواست از مهمترین مراحل رسیدگی به تمامی دعاوی است که بایستی با اصول و قواعد خود انجام گیرد بنابراین توضیه میشود که قبل از تنظیم آن با وکیل پایه یک دادگستری مشاوره دریافت کنید.
مریم نصراللهی به عنوان یکی از بهترین وکیل های پایه یک دادگستری اینجاست تا به شما در تمامی دعاوی حقوق کمک کند تا حق و جقوق خود را به صورت تمام و کمال مطالبه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید