شکایت رابطه نامشروع
شکایت رابطه نامشروع و اشکال گوناگون آن به دفعات گوناگون در قانون ایران مورد عقیده واقع شده است و به طور مشخص در ضابطه مجازات اسلامی، به دفعات گوناگون به آن پرداخته شده است. در این مطلب به بخش های گوناگون جرم رابطه نامشروع، شکایت رابطه نامشروع، رابطه نامشروع تلگرام، فرق رابطه نامشروع و زنا، راه های اثبات رابطه نامشروع و زنا و سایر مطالب مرتبط با ارتباط نامشروع خواهیم پرداخت.
قانون رابطه نامشروع
رابطه نامشروع در برابر ارتباط مشروع قرار دارد و هدف از آن ارتباط بین زوجه و زوج نامحرمی است که قانون و شرع را زیر پا گذاشته اند و خارج از حد مشخص شده با یکدیگر ارتباط برقرار کردهاند. در ضابطه ایران، طبق ماده ۶۳۷ ضابطه مجازات اسلامی، جرم ارتباط نامشروع اینطور تعریف شده است: “درصورتیکه زوجه و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا اعمال منافی عفت غیر از زنا مثل بوسیدن یا در آغوش گرفتن شوند، مجرم هستند”.
منظور از علقه دو نفر ( زن و مرد ) این است که زوجه و مردی که به سن بلوغ رسیدند فقط در حالتی میتوانند با هم ارتباط داشته باشند که این ارتباط با خواندن صیغه پیوند مشروع شده باشد و در نتیجه تمام رابطه هایی که بیرون از علقه دو نفر باشد اگر خارج از مرز قانونی باشد، شامل مجازات جرم رابطه نامشروع می شود.
دستور رابطه نامشروع
پس از بررسی مفاهیم اولیه ارتباط نامشروع به احکام آن میپردازیم. بایست دانست ارتباط نامشروع آثاری هم از جهت کیفری دارد و اگر معنای عام آن را منظر کنیم از منظر حقوق مدنی اینگونه توانایی آثار است.
در ضابطه مجازات در ماده ۶۳۷ ارتباط نامشروع غیر از زنا و حدود را نام برده است و زنا و لواط را هم در زمینه حدود بررسی کرده است.
در حقوق مدنی هم در ماده ۱۰۵۶ در باب لواط از آن بیان بیان و در برخی ماده دیگر از زنا و آثار حقوقی آن بیان بیان است و به همین سبب مشخص است جرم ارتباط نامشروع از جنبههای گوناگون قابل بررسی است و در نتیجه احکام ارتباط نامشروع اینگونه بر حسب مورد متفاوت خواهد بود.
آیا رابطه نامشروع تنها زنا است؟
بدیهی است زنا از جمله روابط نامشروع است اما هر ارتباط نامشروعی نیست. به بیان سادهتر، در تحقق جرم زنا، برقراری ارتباط جنسی بین زوجه و زوج نامحرم به حدی که در ضابطه مشخص شده است، شرط حقیقی است؛ ولی در جرم ارتباط نامشروع لزوما ارتباط جنسی برقرار نمی شود و یا حد ارتباط به اندازهای نیست که عنوان زنا بر آن محقق شود. ماده ۶۳۷ ضابطه مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ جرم زنا را تعریف و مجازات آن را اینگونه مشخص کرده است.
مصادیق رابطه نامشروع
با توجه به تعریف ارتباط نامشروع، میتوان مصادیق زیر را برای ارتباط نامشروع بیان کرد:
• اجرا اعمال منافات با عفت عمومی به غیر از زنا و تشکیل ارتباط نامشروع
• انجام به زنا با کمتر از ۴ ناظر یا ۴ مرتبه اقرار
• قرار گرفتن دو نفر زوج یا دو نفر زوجه برهنه در زیر یک پوشش مشترک
• اعمال شهوت در عمل بوسیدن
• حضور یافتن بانوان بدون حجاب شرعی در اماکن عمومی و دید انظار عمومی
• برپایی و احداث کانونها فساد
• تظاهر به اجرا فعل حرام در دید عمومی
• استفاده از لباسها و آرایشی که خود مسبب فساد شده و ضد شرع باشد
• منتشر و پخش تصاویر مبتذل و کسب درآمد از طریق آنها
• احکام ارتباط نامشروع؛ بررسی نکات با اهمیت در زمینه جرم ارتباط نامشروع
• منظور از ارتباط نامشروع، هرگونه ارتباط غیرشرعی بین زوجه و زوج یا دو زوجه و دو زوج میباشد.
• ضرورتی ندارد که عناصر یک ارتباط نامشروع از دو جنس مخالف باشند.
• در فرم اثبات سو نیت، در صورتی که عمل مصداق جرم حدی دیگری نداشته باشد، ارتباط نامشروع تلقی می شود.
در سیستم حقوقی و عرفی ایران، ازدواج تنها بین زوجه و مردی که خالی از موانع نکاح باشند، مشروع شمرده شده است و چیزی تحت عنوان ارتباط دو هم جنس مشروع و قانونی نیست.
در مطرح شکایت رابطه نامشروع و مشخص کردن نوع تهمت و عمل جرم، باید توجه زیادی شود؛ چه بسا موردهایی که شاکی با مطرح این شکوائیه و فقدان اثبات آن، خود را در معرض تهمت جرم دشنام دادن قرار دهد.
زنا و لواط، تنها با گواهی دادن چهار زوج و یا چهار بار اعتراف کسی که جرم را انجام داده است ثابت میشود پس اگر کسی، دیگری را به ارتباط نامشروع و تا اینکه زنا و لواط متهم کند و نتواند شهادت چهار زوج را ضمیمه شکوائیه خود کند، تحت عنوان دشنام دادن، به ۸۰ ضربه شلاق حدی محکوم میشود.
شاکی در شکوائیه از جرم ارتباط نامشروع یکی از زوجین یا دادستان می باشند و اشخاص دیگر تنها می توانند اتفاق جرم را گزارش دهند.
اسناد لازم برای شکایت رابطه نامشروع
شکوائیه از جرم ارتباط نامشروع به صورت حضور در محل و با مراجعه به دفترهای خدمات قضایی و کامل کردن برگه های شکواییه امکان پذیر است. این دفاتر پس از تنظیم دادخواست، آن را برای دادسرای صالح ارسال کرده تا تحقیق در مورد جرم آغاز شود. اسناد لازم برای شکوائیه در دفاتر خدمات قضایی از قرار زیر است:
- به همراه داشتن حقیقی کارت ملی
- کارت اعتباری برای پرداخت هزینه دادرسی
- ضمائم شکواییه من جمله اسناد، ادله و شهادت شهود
جرم ارتباط نامشروع، هنگامی صورت گیرد که زوجه و زوج بدون اینکه باهم عقد یا صیغه کرده باشند، با همدیگر به فرم خارج از مرز شرعی ولی بدون برقراری ارتباط جنسی ارتباط داشته باشند .
هر چند اثبات رابطه نامشروع از طریق اینترنتی هم امکان پذیر است. مجازات این جرم در فرم اثبات، 99 ضربه شلاق است. این جرم در ضابطه مجازات اسلامی این شیوه تعریف شده است: “هر گاه زوجه و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد تنها اکراه کننده تعزیر میشود.”
دیدگاهتان را بنویسید