سوال در مورد نفقه مشاوره حقوقی نفقه
در این پست میخواهیم راجب نفقه و نحوه سوال در مورد نفقه همراه با مشاوره حقوقی نفقه برای شما توضیح بدهیم و پیشنهاد می کنیم مقاله را تا انتها بخوانید.
تامین و گذران زندگی از گذشته تا کنون همواره دغدغه بسیاری از افراد بوده است. همانطور که می دانیم یکی از مهمترین وظایفی که بعهده مرد پس از تشکیل خانواده است، پرداخت هزینه های زندگی است. طبق تعریف ماده 1107 قانون مدنی باید بیان داشت نفقه شامل همه نیازهای مادی و غیر مادی فرد است. البته با در نظر گرفتن نیازهای متعارف ، نفقه به افراد تحت سرپرستی تعلق می گیرد، مانند زوجه و فرزند.
سوال درباره نفقه از وکیل
یکی از مهمترین تکالیفی که پدر و مادر در قبال فرزند دارند، پرداخت نفقه فرزندانشان است. به نفقه فرزند، نفقه اقارب نیز گفته می شود.
طبق قانون مدنی نفقه فرزند به عهده پدرش است. و اگر پدر نتواند نفقه فرزند را پرداخت کند، یا فوت شده باشد، نفقه به عهده جد پدری است |و اگر جد پدری به هر دلیلی توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد، بعهده مادر است و به همین ترتیب اگر مادر هم توانایی پرداخت نفقه را نداشته باشد، به عهده جد مادری است.
نفقه فرزند فقط اختصاص به زمان حال دارد، بدین گونه نیست که بتواند نفقه زمان گذشته اش را دریافت کند. این مورد وجه تمایز فاحش با نفقه زوجه است.
نحوه گرفتن مشاوره حقوقی نفقه
در قانون مدنی سن مشخصی برای تعیین نفقه فرزند تعیین نشده است و معمولا تا زمانی که فرزند مستقل نشده و نتواند از پس هزینه هایش بر آید، بعهده پدر است. اما ملاک تصمیم دادگاه برای تعیین نفقه معمولا سن 18 سال برای پسر و 25 سال برای دختر است. میزان نفقه در بین افردا یکسان نیست و معیارهای متفاوتی دارد از جمله محل زندگی، شرایط خانوادگی و موقعیت اجتماعی که همه این موارد می تواند در تعیین هزینه فرزند تاثیرگذار باشد.
پرسیدن از وکیل در مورد نفقه
نفقه فرزند باتوجه به شرایط خانواده و خود فرزند تعیین می شود.
نفقه همه نیاز های فرزند را در بر دارد و فرد مورد نظری که باید نفقه را پرداخت کند می بایست تمامی هزینه های فرزند را تا سنی که تعیین شده بپردازد ، طبق قانون 1197 فرزندانی مستحق به دریافت نفقه می باشند که شرایط مالی مناسبی نداشته باشند و این امر برای پسران بعد از سن 18 سالگی و اتمام سربازی پرداخت نفقه آنها قطع می شود اما برای دختران این قانون وجود ندارد و بعد از سن 18 سالگی اگر توانایی کار کردن نداشته باشند مادر ، پدر و یا جد پدر موظف هستند تا زمانی که فرزند دختر ازدواج کند نفقه مورد نظر برای او را بپردازند.
اگر خانواده ای توان پرداختن نفقه را دارد اما از پرداختن آن سرپیجی می کند کار او جرم محسوب می شود و می بایست مجازات شود .
در صورت پرداخت نکردن نفقه طبق ماده 6 قانونی اگر دختر کمتر از 9 و پسر کمتر از 15 سال باشد کسی که سرپرستی فرزند را به عهده دارد مانند مادر می تواند شکایت کند از طرفی از سنی که گفته شده تا سن 18 سالگی فرزند با داشتن حکم رشد می تواند از حق خود دفاع کند در غیر اینصورت تا پایان 18 سالگی نمی تواند به تنهایی اقدام به گرفتن حق خود کند .
هزینه تحصیل در نفقه
در خصوص پرداخت هزینه تحصیل در تعیین میزان نفقه باید گفت تا زمانی که تحصیل فرزند اجباری است ، بعهده پدر است. اما وقتی که فرزند قصد ادامه تحصیل بالاتری مانند ورود به دانشگاه و گرفتن مدرک تحصیلی عالی را دارد پدر یا فردی که نفقه را پرداخت می کند نیازی به ادامه پرداختن نفقه نیست و فرد نفقه گیرنده می بایست هزینه تحصیل را خودش بپردازد.
همانطور که گفته شد نیاز های مانند پوشاک ، مسکن ، درمان ، مواد غذایی و …جزء نیازهای فرزندان می باشد اگر فردی که نفقه پرداخت می کند بخواهد با تامین مسکن از تامین پوشاک ، مواد غذایی و سایر نیاز ها به دور شود قابل ذکر است که اینطور نیست و فقط با تامین مسکن نمی توان از سایر نیازها به دور ماند ، رفع تمامی این نیازها بر عهده سرپرست خوانواده (پدر) می باشد ، شاغل بودن مادر هیچ تاثیری بر کم کردن وظیفه پدر ندارد . مادرانی که در شهر زندگی می کنند و از وضعیت رفاهی بالای برخوردار هستند برای فرزندانشان میزان نفقه بالاتری در نظر گرفته می شود اما مادرانی که در روستا زندگی می کنند و وضعیت رفاهی آنچنانی ندارند به فرزندانشان نفقه کمتری تعلق می گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید