پرسش و پاسخ حقوقی طلاق توافقی

در این مقاله در مورد پرسش و پاسخ حقوقی طلاق توافقی صحبت کنیم که به صورت کامل توضیح داده ایم و در سورت سوال در مورد طلاق توافقی می توانید از این محتوا استفاده کنید.
طلاق توافقی به معنای آن است که دو طرف با توافق اقدام به طلاق گرفتن نمایند.
که در طلاق های دیگر در خواست طلاق از طریق دادگاه و یا به درخواست زوج انجام میگیرد. اما در طلاق توافقی زوج قبل از مراجعه به دادگاه به این نتیجه میرسند که ادامه زندگی به صلاح تو طرف نمیباشد.
در این نوع طلاق توافق بر روی چه مسائلی میباشد؟
خانم و آقا باید در مورد مسائل مربوط با طلاق مانند مهریه، نفقه همسر، نفقه و حضانت فرزرندان (در صورت وجود) توافق کنند و قبل از مراجعه به دادگاه این موارد را بیان شده را تعیین و تکلیف نمایند. همچنین لازم به ذکر است که توافق زوجین بر روی اصل طلاق و جدایی، اصلی ترین پیش لازمه برای اقدام به طلاق توافقی است.
چه تفاوتی بین طلاق توافقی با طلاق یکطرفه است؟
در این نوع طلاق زوجین هر دو دادخواست طلاق را ارائه می کنند و هر دو نیز با طلاق موافق هستند. اما در طلاق یکطرفه یکی از زوجین با طلاق موافق و دیگری مخالف میباشد و دادخواست از طرف یکی از زوجین ارسال می شود. طبق آمار بدست آمده مدت زمانی انجام طلاق توافقی نسبت به طلاق یک طرفه کمتر میباشد.
مدارک لازم جهت طلاق توافقی؟
طلاق توافقی هم مانند هر قضایی و اداری نیازمند تشکیل پرونده و تکمیل مدارک مورد نیاز است. برای انجام طلاق توافقی مدارک زیر ضروری و مورد نیاز است:
کارت ملی طرفین (اگر کارت ملی قدیمی باشد، رسید ثبت احوال برای کارت ملی جدید الزامی است)
شناسنامه طرفین (فرقی بین شناسنامه قدیمی و جدید نیست)
سند ازدواج
برگه عدم امکان سازش (با دادسو نیازی به این گواهی نیست)
مهریه در طلاق توافقی چگونه است؟
مهریه جز مسائلی است که در طلاق توافقی باید مشخص شود. بر خلاف تصور عامه در طلاق توافقی مهریه وجود دارد و برای انجام طلاق توافقی نیازی به بخشیدن مهریه نیست. اما تقریبا در بخش عمده ای از طلاق های توافقی خانم مهریه اش را می بخشد، چنین تصوری بین عامه به وجود آمده
حضانت فرزند در طلاق توافقی چگونه است؟
حضانت فرزند نیز مانند مهریه میباشد و هر توافقی که بین زوجین در مورد حضانت فرزند در طلاق توافقی انجام گیرد، از سوی دادگاه مورد قبول است. درصورتی که زوجین در مورد حضانت فرزند به توافق نرسند، دادگاه حضانت را به همان صورت که قانون تعیین کرده اجرا و حکم می کند. به این صورت که دختر و پسر تا هفت سالگی با مادر خواهند بود و دختر از هفت تا نه و پسر از هفت تا پانزده با پدر خواهد بود. در صورتی که فرزند دختر بیش از نه سال و پسر بیش از پانزده سال باشد، نیازی به توافق طرفین نیست و فرزند انتخاب می کند با کدام یکی از والدینش زندگی کند
همسر من موافق طلاق است اما حاضر نبست در جایی حاضر باشد
در صورتی که همسرتان امکان حضور را ندارند، می توانید یک وکالت در طلاق از ایشان در دفاتر ثبت اسناد رسمی بگیرید و با داشتن برگه وکالت نامه، بدون همسرتان به یک موسسه حقوقی بروید.
قسط بندی مهریه به چه صورت میباشد ؟
طلاق چه به صورت توافقی و چه به صورت یک طرفه که باشد باید تکلیف مهریه به صورت کامل مشخص شود. برای مثال باید مشخص شودکه مهریه به صورت کامل از سمت خانم بخشیده یا دریافت میشود یا بخشی بخشیده و بخشی دریافت میشود.
استرداد جهیزیه در طلاق توافقی
بعد از بوجود آمدن برخی مشکلات در زندگی مشترک، یکی از اولین موارد که ممکن است باعث دردسر و پیش آمدن بحث و دعوا شود، مسئله استرداد جهیزیه است. تامین لوازم و اسباب منزل به صورت قانونی بر عهده آقا است ولی در عرف وظیفه تامین آن، با خانم و خانواده ایشان است.
قوانین کلی استرداد جهیزیه به این صورت است که فاکتور لوازم به نام هر شخصی که باشد وسایل برای ایشان است و طرف دیگر حق ندارد که سوءاستفادهای نسبت به این موضوع انجام دهد.
درصورت داشتن حق طلاق چه کارهای باید بکنم؟
حق طلاق یا همان وکالت در طلاق بدین معنی میباشد که شما از سوی همسر خود وکالت دارید که در امور مربوط به طلاق، توکیل به غیر کنید و یک وکیل پایه یک دادگستری از سوی ایشان در امور حاضر باشند. لازم به ذکر است که این حالت، تنها حالتی است که داشتن وکیل برای طلاق اجباری است.
دیدگاهتان را بنویسید