داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت
در این مقاله میخواهیم راجب داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت صحبت کنیم که آیا نیاز به وکیل است یا خیر و اگر جواب بله است چرا باید با یک وکیل متخصص در داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت مشاوره داشته باشیم.
در قراردادهای مشارکت در ساخت به برای اختلافات مطرح دعوای در ماخذها قضایی از منظر تفصیل وقت و هزینه عالی است با پیش بینی داوری در متن قرارداد اختلافات را از طریق داور مرضی الطرفین و بدون نیاز به محاکم دادگستری حل وفصل نمود.
توافق و تراضی دوجانب قرارداد مشلرکت در ساخت برای واگذار اختلافات خود به داوری طبق می شود که دادسرا شایستگی استماع دعوای مسئله داوری را نداشته باشد مگر اینکه داور یا داوران نخواهند یا نتوانند به اختلاف بررسی کنند یا اصل قرارداد واگذار به داوری یا حکم دادگاه داور باطل اعلام شود.
نحوه درج شرط داوری در قرارداد مشارکت در ساخت
پیشنهاد می گردد در خلال امضای قرارداد مشارکت در ساخت از طریق دوجانب داور مورد رضایت دو طرف اینگونه کاملاً و با بیان مشخصات روان گردد. اینگونه لازم است وقت و مکان داوری، هزینه های داوری، هزینه های کارشناسی، نحوه ابلاغ، تعیین وظیفه در فرم عجز یا امتناع داوران از بررسی و …. در قرارداد مشخص گردد.
اینگونه در قراردادهای مشارکت در ساخت عالی است که این کار مورد صریح و توافق دوجانب قرارگیرد که پیدایی اختلاف بین دوجانب قرارداد موجبی برای توقف اجرای قرارداد نیست و در فرم پیدایی اختلاف دوجانب ملزم هستند نسبت به اجرای تعهدات خود و ادامه و استمرار قرارداد عمل کنند
مدت داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت
مدت انشاء حکم دادگاه داوری سه ماه از وقت تشکیل اختلاف وجود دارد.تمدید مهلت، بیش از سه ماه با توافق دوجانب مجاز وجود دارد. در فرم فقدان انشاء و اعلام حکم دادگاه ظرف سه ماه بررسی به اختلافات با مرجع قضایی خواهد بود. اگر تداوم مدت با توافق کتبی دوجانب حکم دادگاه داوری طی اظهارنامه به دوجانب ابلاغ می شود. اینگونه دوجانب می توانند نسبت به عمل حکم دادگاه داوری جهت اجرا مراجعه نمایند. شایان به بیان است که در فرم انصراف از اظهارنامه داوری می توانند با تقدیم حکم دادگاه به دادسرا مستقیماً تقاضای اجرا و عمل نمایند.
اجرت داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت
حد اجرت داوری با تعرفه محاسبه و پرداخت می شود. دوجانب بایست به تساوی این حد را پرداخت نمایند. تحویل حکم دادگاه داوری مستلزم پرداخت اجرت داوری وجود دارد.
تضمین اجرای فقدان اجرای داوری در قراردادهای مشارکت در ساخت
تضمین اجرای فقدان اجرای حکم دادگاه داور توسط محکوم علیه وظیفه دادسرا به اصدار اجرائیه است. اگرچه وظیفه دادسرا زمانی تشکیل می شود که ذینفع حکم دادگاه داوری ( محکوم له ) با تسلیم تقاضا از دادسرا اجرای آن را درخواست کند.
درخواست اجرای حکم دادگاه داور مستلزم دادخواست و ابطال غیر و پرداخت هزینه دادرسی نوجود دارد. پرداخت هزینه ی اجرای حکم دادگاه داوری که حد آن توسط دادسرا تعیین می شود به عهده محکوم علیه است.
مرجع صالح برای اصدار اجرائیه حکم دادگاه داوری
مطابق با ماده ۵ ضابطه اجرای احکام مدنی و ماده ۲۹ آئین نامه اصلاحی ضابطه تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب اصدار اجرائیه با دادسرا نخستین ( بدوی ) که صالح به اصل دعوا وجود دارد است.
دیدگاهتان را بنویسید