تفاوت وکیل تسخیری با معاضدتی

فرق وکیل تسخیری و معاضدتی
تفاوت وکیل تسخیری با معاضدتی :شاید شما هم بارها اسم وکیل تسخیری و وکیل معاضدتی به گوشتان خورده باشد و برایتان سوال باشد که این دو وکیل چه تفاوتی باهم دارند ،با ما در سایت مریم نصراللهی وکیل پایه یک دادگستری همراه باشید تا تفاوت این دو را برایتان توضیح دهیم .
وکیل تسخیری و معاضدتی چیست؟
اگر بخواهیم تفاوت وکیل تسخیری و معاضدتی را بهتر متوجه بشویم قبل از هر توضیحی باید معنا و مفهوم هر دوی آنها را درک کنیم. حال با ما باشید تا به بیان معنی آنها بپردازیم .
هرگاه فردی به دلیل مسائل حقوقی به دادگاه مراجعه کند اما بخاطرعدم توانایی مالی و ناتوانی در پرداخت حق الوکاله نتواند نتواند برای دفاع از خود وکیل بگیرد طبق قانون دادگاه به جهت رعایت نمودن حق فرد از میان وکلای دادگستری به صورت رایگان برای او وکیل معاضدتی تعیین میکند تا از حقوق وی دفاع کند.

بیشتر بخوانید:وکیل پایه یک دادگستری در تهران
وکیل تسخیری
افرادی نیز هستند که در پرونده های کیفری بخاطر عدم توانایی از انتخاب وکیل خودداری میکنند که در این مورد نیز دادگاه وکیل تسخیری را به آن ها پیشنهاد میکند تا بتوانند در دادگاه از خود دفاع کنند زیرا داشتن وکیل در برخی از امور کیفری امری الزامی است.
وکلایی که به عنوان وکیل معاضدتی انتخاب میشوند دیگر در آن پرونده حق الوکاله ای دریافت نمیکنند .
وکیل تسخیری و معاضدتی و تفاوت آن ها
تفاوت های وکلای معاضدتی و تسخیری
برای این دو نوع وکالت تفاوتهایی وجود دارد که در زیر به ذکر آنها خواهیم پرداخت
نوع پرونده وکیل
مهم ترین تفاوت در مورد وکیل معاضدتی و تسخیری نوع پرونده ای است که در ان به وکالت میپردازند.اگر بخواهیم به ساده ترین شکل این موضوع را برای شما بیان کنیم باید بگوییم که وکیل تسخیری در پروند های کیفری که جزایی مانند حبس و اعدام دارند قبول وظیفه میکند و وکیل معاضدتی برای وکالت در پرونده های حقوقی قبول وظیفه میکند.
نوع مرجع اخذ وکلا
نوع مرجعی که وکیل را انتخاب میکند بسایر مهم است مثلا در یک پرونده کیفری دادگاه یک وکیل تسخیری را جهت دفاع از متهم تعیین می کند اما وکیل معاضدتی به در خواست کانون وکلا برای دفاع از فرد در پرونده حقوقی تعیین میشود.

پرداخت حق الوکاله وکیل
حق الوکاله وکیل تسخیری از طریق منابع مالی دادگستری پرداخت میشود و فردیکه تقاضای وکیل تسخیری داده است هیچ گونه پرداختی را به وکیل برعهده ندارد.
اما اگر وکیل تسخیری در پرونده ی خود برنده شود دادگاه فرد بازنده را مجبور میکند که حق الوکاله وکیل تسخیری که در ان پرونده به وکالت پرداخته است ، را پرداخت کند.
اما اگر وکیل نتواند در آن پرونده برنده شود حق الوکاله خود را از طریق کانون وکلا دریافت خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:بهترین وکیل زن در تهران
اجباری بودن وکیل تسخیری در پرونده های کیفری
گاهی قاضی در پرونده های کیفری به علت عدم تلف وقت دادگاه و هدر رفت زمان و همچنین بخاطر ابهامات و پیچیدگی های این پرونده ها وجود یک وکیل تسخیری را برای پیشبرد پرونده واجب میداند .
اجبار در وجود وکیل تسخیری در پرونده های سنگین کیفری مانند حبس ابد واعدام بیشتر مشاهده میشود و به همین خاطر است که در پرونده های تسخیری به محض در خواست متهم برای داشتن وکیل دادگاه برای او یک وکیل تسخیری را انتخاب میکند که در پرونده او را همراهی کند.
اما این اجبار داشتن وکیل در پرونده های حقوقی دیده نمیشود زیرا برای داشتن وکیل معاضدتی ابتدا باید عدم تمکن مالی فرد برای دادگاه محرز شود.
در این نوع از وکالت اگر فرد دارای عدم تمکن مالی باشد و در مسیر پرونده او نیز قابلیتی برای پیشرفت دیده نشود، دادگاه می تواند حق وکیل معاضتی را از فرد بگیرد.
حق انتخاب وکیل
وکیل تسخیری و معاضدتی و تفاوت آن ها :در پرونده های کیفری تعیین اینکه کدام وکیل برای وکالت فردی که دارای عدم توان مالی است در نظر گرفته شود ، جزو اختیارات قاضی دادگاه محسوب میشود و تعیین وکیلی که در این پرونده ها وکالت میکند بر عهده قاضی است.
اما همانطور که در این مقاله گفته شد وکیل معاضدتی در پرونده های حقوقی وکالت میکند، و تعیین وکیلی که به عنوان وکیل معاضدتی انتخاب میشود و پروسه آن کاملا متفاوت است.
به طور مثال اگر فردی مدعی شود که توان مالی برای داشتن وکیل را ندارند و برای پیشبرد پرونده و دفاع از خود به وکیل نیاز دارد باید ابتدا به کانون وکلا مراجعه کرده و سپس از اداره معاضدت کانون وکلا برای داشتن وکیل تقاضای نماید و در این مورد دادگاه هیچگونه دخالتی را در تعیین وکیل معاضدتی نخواهد داشت.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید