استشهادیه محلی چیست و نحوه تنظیم استشهادیه محلی
استشهادیه محلی
در این مقاله به این موضوع که استشهادیه محلی چیست و نحوه تنظیم استشهادیه محلی چگونه است میپردازیم با ما همراه باشید…
استشهادیه محلی چیست و نحوه تنظیم استشهادیه محلی
در روند دادرسی کیفری و مدنی، متعدد شواهد و مدارک مورد استفاده قرار میگیرند تا جرم یا بیگناهی طرفین دعوا ثابت شود. حضور شواهد، مدارک، دانش قاضی و اقرار متهم از مؤلفههای این مدارک محسوب میشوند. یکی از مدارک حقوقی که باید به دادگاه ارائه شود و بیشتر در مورد مسائل مربوط به انحصار وراثت و موارد مشابه لازم میشود، استشهادیه محلی است. استشهادیه از شواهد متمایز است و اصول و قواعد خاص خود را دارد که باید در تدوین آن رعایت شود. در اینجا تلاش داریم تا در مورد نحوه تدوین استشهادیه محلی توضیح دهیم، پس تا انتها همراه ما باشید.
مراجعه به وکیل برای تنظیم استشهادیه
طبق قانون استشهادیه می تواند به عنوان یک ابزار برای ایجاد شفافیت در دادگاه و تشخیص گناهکاران و بی گناهان استفاده شود. این مدرک ممکن است اسناد رسمی نباشد، اما در برخی موارد می تواند به روشن شدن وضعیت کمک کند. بنابراین، حائز اهمیت است که این اسناد به درستی و با رعایت قوانین تهیه شوند تا به اعلام عدالت و انصاف در دادگاه کمک کنند.
برای این منظور، توصیه میشود که به یک وکیل ماهر و آگاه در این زمینه مراجعه کنیم و از او کمک بگیریم. یک وکیل با تجربه که در زمینه قوانین و پروندههای مختلف آگاهی دارد، میتواند استشهادیه را به نحوی تنظیم کند که قاضی و دادگاه را متقاعد کند. این گواهی ممکن است به اثبات بیگناهی متهم کمک کند، پس نباید آن را نادیده بگیریم. با مراجعه به بهترین وکیل تهران مریم نصراللهی میتوانید، از راهنماییها و دانش ایشان بهرهمند شوید.
وکیل ماهری مانند مریم نصراللهی میتواند به مشتریان خود کمک کند تا از حقوق خود دفاع کنند و در مقابل اتهامات مختلف محافظت شوند. او میتواند به شما راهنمایی کند که چگونه بهترین استراتژی را برای دفاع از خودتان در دادگاه انتخاب کنید و چطور باید با اطلاعات و شواهد موجود برخورد کنید.
در انتخاب وکیل مناسب، باید به تجربه، تخصص و روابط او با دادگاهها و قضات توجه کنید. از اهمیت این موضوع نباید غافل شوید، زیرا انتخاب یک وکیل نامناسب میتواند منجر به شکست شما در پرونده شود. بنابراین، با مراجعه به وکیل ماهری مانند مریم نصراللهی، میتوانید اطمینان داشته باشید که در دادگاه به بهترین شکل ممکن دفاع میکنید و حقوق خود را حفظ میکنید.
استشهادیه محلی چیست؟
یکی از مستنداتی که برای ارائه در دادگاه ها و قضاوت درست لازم است، استشهادیه محلی است. این استشهادیه یک نامه نوشتاری است ،که به منظور استناد به موضوع مورد نظر، تهیه میشود. افرادی که با موضوع و نویسنده استشهادیه آشنایی دارند، این نامه را امضا میکنند. به عبارت دیگر، امضاکنندگان تصدیق میکنند که موضوع مطروح شده صحیح است و آن را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دادهاند و به مظور تایید آن را امضا میزنند..
استشهادیهها در مواقع لزوم بسیار مهم هستند زیرا اثرگذاری بالایی در دادگاه ها دارند. استشهادیهها معمولاً شامل اطلاعاتی درباره موضوع، شواهد و ادله مربوطه، شخصیتهای امضاکننده و تاریخ صدور هستند. امضاکنندگان معمولاً افرادی هستند که دارای اطلاعات کافی در زمینه مورد نظر هستند و از نزدیک شاهد ماجرا بوده و یا از موضوع استشهاد مطلع هستند و امضای آنها به عنوان یک تاییدیه مهم برای اعتبار استشهادیه محسوب میشود.
استشهادیهها در موارد مختلفی مانند پروندههای کیفری، حقوقی، تجاری و غیره استفاده میشوند و نقش بسیار مهمی در اثبات حقایق و ادعاها دارند. بنابراین، اهمیت آنها در حفظ عدالت و صحت قضاوت بسیار بالاست و باید به دقت تهیه و امضا شوند.
استشهادیه محلی
استشهادیه، یک نوع شهادت است که شباهتهایی با شهادت شهود دارد اما دارای تفاوتهای زیادی نیز میباشد. افرادی که استشهادیه را امضا میکنند باید در صورت نیاز در دادگاه حاضر شده و توضیحات لازم را ارائه دهند. این مدرک به دادگاه ارائه میشود و به قاضی در صدور حکم کمک میکند.
در برگه استشهادیه، موضوع استشهادی که باید توسط امضا کنندگان تصدیق شود، به صورت واضح و مشخص نوشته میشود. همچنین، اطلاعات و مشخصات شناسنامهای تنظیم کننده نیز باید در استشهادیه ذکر شود. سپس امضا کنندگان با ذکر نام و اطلاعات خود این نامه را امضا میکنند. این گواهی برای مواردی از جمله انحصار وراثت، استشهادیه محل زندگی و استشهادیه رفتار و برخورد مفید است. ضروری است که این نامه طبق قوانین تنظیم شود، در غیر این صورت قابلیت استناد نخواهد داشت.
نحوه تنظیم استشهادیه محلی
برای اطمینان از پذیرش درخواست شما در دادگاه، لازم است استشهادیه مورد نظر به شکل حرفه ای و با رعایت تمامی اصول تهیه شود. برای تنظیم استشهادیه محلی، ابتدا باید اطلاعات شخصی که استشهادیه برای وی تنظیم میشود را به صورت کامل وارد کرد. این اطلاعات شامل نام، نام خانوادگی، کد ملی، نام پدر، آدرس و گاها لازم است تا شغل و محل اشتغال فرد مورد نظر نیز وارد شود .
و در ادامه ،به موضوع استشهادیه اشاره می شود . به عنوان مثال، اگر این گواهی برای دادگاه خانواده صادر شده است و هدف آن اثبات رفتار صحیح شخص با همسر و خانوادهاش است، باید در این سند این موضوع مورد توجه قرار گیرد. در متن استشهادیه، متقاضی به حسن اخلاق و رفتار صحیح خود با دیگران و اعضای خانواده اش اشاره میکند. بخش مهمترین استشهادیه، همین متن است و قاضی میتواند بر اساس آن نظر خود را بیان کند. بنابراین، باید تلاش شود تا این بخش از متن به طور کامل و با اصول تنظیم شود تا قاضی را متقاعد کند. سعی کنید تمام جوانب مربوط به موضوع را در این بخش مشخص کنید.
سپس اشخاص مورد نظر از خانواده و دوستان یا همسایگان استشهادیه را امضا میکنند. و امضای شخص به منظور تصدیق مطالب ذکر شده است. باید توجه داشت که در اظهارنامه بایستی نام امضا کنندگان با نام نویسنده در نامه مشخص شود.
شرایط امضا کنندگان استشهادیه
برای این که فردی بتواند استشهادیه را امضا نموده به طوری که مورد تایید دادگاه و قاضی قرار بگیرد، باید دارای شرایط قانونی باشد. اگر امضا کنندگان فاقد شرایط تعیین شده باشند، فرم اعتبار قانونی ندارد. ویژگی های امضا کنندگان در این قسمت بیان می شود
- کسی که استشهادیه را امضا می کند ،باید دارای شرایط قانونی باشد تا شهادت او پذیرفته شود. و اگر امضا کنندگان فاقد این شرایط باشند، استشهادیه معتبر نخواهد بود. ویژگی های امضا کنندگان استشهادیه به شرح زیر است:.
- فرد امضا کننده استشهادیه باید بالغ باشد، یعنی به سن قانونی رسیده باشد. سن بلوغی که از نظر قانون قابل قبول است برای دختران 9 سال و برای پسران 15 سال می باشد.
- گواهان استشهادیه باید بالغ باشند، امضا فرد دیوانه و مجنون اعتبار قانونی ندارد و سبب بی اعتبار شدن استشهادیه می شود.
- از دیگر ویژگی های فردی که می تواند استشهادیه را امضا نماید، عادل بودن است. از نظر قانون فردی عادل محسوب می شود که به انجام گناه مشهور نباشد.
- امضا کنندگان باید صادق باشند، در غیر این صورت ممکن است به دروغ شهادت داده و استشهادیه را امضا کنند.
- امضا کننده استشهادیه باید نسبت به تنظیم کننده آن شناخت داشته باشد تا بتواند نسبت به او شهادت دهد. همان طور که گفته شد، در استشهادیه باید نسبت امضا کننده با فرد مشخص شود. در غیر این صورت فرد بدون شناخت استشهادیه را امضا نموده و بنابراین، گواهی فاقد اعتبار خواهد بود. در صورت اثبات این موضوع شخص امضا کننده باید عواقب حقوقی و کیفری عمل خود را بپذیرد.
- امضای افراد تکدی گر و ولگرد هم از نظر قانون در استشهادیه اعتبار ندارد.
تفاوتها و تشابههای استشهادیه و شهادت
در این بخش، به مقایسه تشابهها و تفاوتهایی که در استشهادیه و شهادت وجود دارد میپردازیم. این دو سند از این لحاظ که به عنوان مدارکی برای اثبات یا رد جرم در دادگاه به کار میروند، شبیه به یکدیگر هستند. اما در هر دو مورد، شاهدان دیگر تایید میکنند که فرد مورد نظر عمل خاصی را انجام داده یا نداده است.
با این حال، می توان تفاوت هایی بین شهادت شهود و استشهادیه را مشاهده کرد. یکی از این تفاوت ها این است که در شهادت، شاهد باید حضوری در دادگاه داشته باشد، در حالی که استشهادیه توسط امضا کنندگان تایید می شود و نیازی به حضور در دادگاه ندارد. البته، در برخی موارد، قاضی ممکن است بخواهد گواهان را در دادگاه حضور دهند. به طور طبیعی، اعتبار قانونی شهادت شهود به دلیل حضوری بودن بیشتر از استشهادیه است.
افرادی که برای حضور در دادگاه به عنوان شاهد میآیند، باید قسم یاد کنند که واقعیت را بیان می کنند، اما در استشهادیه نیازی به قسم خوردن ندارند. تعداد امضاکنندگان استشهادیه تأثیری بر قبول یا رد آن ندارد، بلکه قاضی بر اساس ادعاهای مدعی و تطابق آن با سایر مدارک، حکم صادر میکند. اما برای اظهار نظر در دادگاه، بسته به نوع پرونده، تعداد مشخصی از شواهد لازم است.
در کل باید گفت تصمیم گیری برای قبول یا عدم قبول استشهادیه به اختیار قاضی بستگی دارد و اگر قاضی معتقد باشد که استشهادیه برای موضوع مورد نظر اهمیتی ندارد، این گواهی از اعتبار ساقط است . اما گرفتن شهادت از شهود یکی از اسناد رسمی و مورد قبول در دادگاه است.
مجازات تنظیم استشهادیه دروغین
ممکن است برای برخی افراد این سوال مطرح شود که در صورت تنظیم استشهادیه دروغین آیا مجازاتی برای امضا کنندگان و فرد ذی نفع تعریف شده است؟
قانون برای شهادت دروغین را جرم شناخته و برای آن مجازات تعیین کرده است. و کسی که در شهادت دروغ بگوید، به عنوان یک مجرم شناخته میشود و به مجازات حبس و شلاق محکوم میشود.
در مورد تهیه یک استشهادنامه دروغین و کذب، قانونگذار سکوت کرده و مجازاتی مشخص نکرده است. در این حالت، قاضی بر اساس پرونده و شرایط آن، میتواند مجرمیت امضاکنندگان و تهیهکننده استشهادنامه را تعیین کند. اگر قاضی مطمئن شود که امضاکنندگان دروغ گفتهاند یا توسط استشهادنامهای دروغین، یکی از طرفین دعوا به عنوان مجرم تشخیص داده شود، امضاکنندگان به عنوان مجرم شناخته میشوند.
همچنین، اگر به هر دلیلی مشخص شود که یکی از طرفین به دلیل گواهی دروغین، زیانی برای دیگری ایجاد کرده است، در واقع یک جرم اتفاق افتاده است و امضا کنندگان باید مجازات شوند. اما در برخی موارد، افراد ممکن است به ساختن استشهادنامه های جعلی پرداخته و از آنها استفاده کنند. اینکه استشهادنامه اعتبار شهادت را ندارد، اما با این حال، جعل کردن آن یک جرم است و مورد مجازات قرار میگیرد.
زیرا استشهادیه در قانون سند رسمی محسوب میشود، و تقلب و جعل در آن و هر گونه تغییر و اصلاح متن به نحوی که منجر به تخریب اعتبار شخص دیگر شود، تحت تعقیب قرار دارد و مجازات آن حبس از شش ماه تا دو سال و جریمه نقدی از سه تا دوازده میلیون ریال است.
نحوه تنظیم استشهادیه
در این مقاله به روش های تنظیم استشهادیه محلی پرداختیم. این گواهی به منظور صدور حکم برای دادگاه بسیار اهمیت دارد. این مدرک شامل اطلاعات شناسایی تنظیم کننده، موضوع گواهی و امضاهای افراد مربوطه است. این گواهی، شهادت شاهدان را ندارد و به عنوان یک سند رسمی محسوب نمی شود. اما در صورتی که مدارک موجود برای صدور حکم کافی نباشند، این مدرک می تواند به عنوان مکملی برای آگاهی قاضی استفاده شود. برای مجازات افرادی که در استشهادیه دروغ می گویند، شرایط خاصی لازم است. امیدواریم این مقاله برای افراد مورد نیاز و مفید باشد. از همراهی شما تا انتهای مقاله سپاسگزاریم. در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد یا انتقاد، می توانید با ما در سایت مریم نصراللهی وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.
نمونه متن استشهاد محلی سکونت
شهادتنامه محلی، یک سند کتبی است که به صورت دستی یا در فرم های چاپی از پیش آماده شده و توسط افرادی که با تنظیم کننده از طریق همسایگی یا همکاری آشنایی دارند، امضا میشود. در این سند، مواردی که فرد موردنظر قصد دارد، امضا کنندگان آن را تایید و تصدیق میکنند، ذکر میشود.
نمونه متن شهادتنامه محلی درباره محل سکونت فعلی
نمونه استشهاديه گواهي انحصار وراثت – (طبقه اول)
به گواهي مي طلبم خانم ها و آقاياني را كه آگاه هستند شادروان …… در تاريخ ….. در شهر ….. آخرين اقامتگاه دائمي خود در گذشته است و هنگام فوت:
الف: (تعداد … پسر) …… داشته/ نداشته به نام …………. .
ب: (تعداد …. دختر) ….. داشته/ نداشته به نام ……… .
پ: (تعداد ….. همسر دائمي) …… داشته/ نداشته به نام …… .
ت: مادر ……… داشته/ نداشته به نام …….. .
ث: پدر ………… داشته/ نداشته به نام ……. .
و وراث ديگري غير از افراد نامبرده بالا ندارد و در موقع فوت مذهب متوفي ……. بوده و دارائي او كمتر/بيشتر از مبلغ …. ميليون ريال بوده است تا اطلاعات خود را در اين برگ بنويسند.
امضاءمتقاضي
1-گواه اول:
اينجانب نام ……. نام خانوادگي ……. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ….. صادره …..فرزند …….. كه با خانواده (نام متوفي) …… از نزديك آشنا هستم ولي رابطه خويشاوندي با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محكوميت كيفري مي باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند ياد مي كنيم كه جز به راستي چيزي نگويم و با علم به مقررات و مجازات گواهي دروغ بشرحيكه در پشت اين ورقه نوشته شده است و التزام به راستگويي مراتب بالا را كلا گواهي مي كنم.
امضاء گواه
2-گواه دوم:
اينجانب نام ……. نام خانوادگي ………. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ……. صادره ….. فرزند ….. كه با خانواده (نام متوفي) ….. از نزديك آشنا هستم ولي رابطه خويشاوندي با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محكوميت كيفري مي باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند ياد مي كنيم كه جز به راستي چيزي نگويم و با علم به مقررات و مجازات گواهي دروغ بشرحي كه در پشت اين ورقه نوشته شده است و التزام به راستگويي مراتب بالا را كلا گواهي مي كنم.
امضاء گواه
3-گواه سوم:
اينجانب نام …… نام خانوادگي …….. شغل ….. سن ….. شماره شناسنامه ….. صادره …..فرزند …… كه با خانواده (نام متوفي) ……. از نزديك آشنا هستم ولي رابطه خويشاوندي با درگذشته و بازماندگان او ندارم و فاقد محكوميت كيفري مي باشم، خداوند متعال را در نظر گرفته سوگند ياد مي كنيم كه جز به راستي چيزي نگويم و با علم به مقررات و مجازات گواهي دروغ بشرحيكه در پشت اين ورقه نوشته شده است و التزام به راستگويي مراتب بالا را كلا گواهي مي كنم.
امضاء گواه
توجه: سردفتر اسناد رسمي قبل از امضاي شهود، مندرجات هر دو صفحه استشهاديه را براي گواه قرائت خواهد كرد اين ورقه بدون قلم خوردگي بايد تنظيم شود و كليه جاهاي خالي خطوط بايد پر شود.
مجازات گواهی و شهادت دروغ
ماده 10-قانون انحصار وراثت: هر شاهدي كه در موضوع تحصيل تصديق وراثت برخلاف حقيقت شهادت دهد براي شهادت دروغ تعقيب و به مجازاتي كه براي اين جرم مقرر است محكوم خواهد شد.
ماده 218- قانون مجازات عمومي: هر کسی که در امور حقوقی دروغ بگوید یا بر خلاف واقع عقیدهای اظهار کند، سوءاستفاده کند و به حبس تأديبي از یازده روز الی یکسال محکوم میشود. اگر هم در ازای دروغ یا اظهار بر خلاف واقع وجه یا مال گرفته باشد، به تأدیه دو برابر آنچه گرفته است محکوم خواهد شد.
مقررات مربوط به گواهي و شهادت
1- در موارد زير گواه بايد از دادن گواهي خودداري كند:
الف) در صورتي كه بين گواه و يكي از اصحاب دعوي قرابت نسبي يا سببي تا درجه سوم از طبقه دوم باشد.
ب) در صورتي كه بين گواه و كسي كه گواه به ضرر او داده مي شود دعوي مدني يا جزايي فعلاً مطرح باشد و يا دعوي جزايي سابقاً مطرح بوده و هنوز 5 سال در صورت جنايي بودن و 2 سال در صورت جنحه از صدور حكم قطعي نگذشته باشد.
پ) در صورتيكه بين گواه و يكي از اصحاب دعوي سمت خادم و مخدومي باشد.
2- ماده 1313 قانون مدني- (شهادت اشخاص زير پذيرفته نمي شود)
الف) محكومين به مجازات جنايي
ب) محكوميت به امر جنحه كه محكمه در حكم خود آنها را از حق شهادت دادن در محاكم محروم كرده باشد.
ج) اشخاص ولگرد و كسانيكه تكدي را شعل خود قرار دهند.
د) اشخاص معروف به فساد اخلاق
ه) كسانيكه نفع شخصي در دعوي داشته باشند
و) شهادت ديوانه در حال ديوانگي.
استشهادیه محلی چیست؟
توجه: تفاوت استشهادیه محلی با شهادت شهود در دادگاه بسیار است. در حین شهادت شهود، فرد شاهد به طور مستقیم در دادگاه حاضر میشود و به قاضی شرح میدهد که خود رویداد را با چشمان خود دیده است. اما در استشهادیه محلی، امضاکنندگان تنها تایید میکنند که اطلاعاتی که در موضوع آن قرار داده شده، با دانش و آگاهی آنها مطابق است.
نکات مهم درباره استشهادیه محلی
اعتبار استشهادیه :
اعتبار استشهادیه محلی، بستگی به اعتبار و جایگاه اجتماعی امضاکنندگان آن دارد. هر چه امضاکنندگان از شناخت و جایگاه اجتماعی بالاتری برخوردار باشند، ارزش و اعتبار استشهادیه نیز افزایش مییابد.
موضوع استشهادیه :
موضوع استشهادیه محلی باید مشخص، دقیق و قابل اثبات باشد. از درج مطالب مبهم، غیرقابل اثبات و تهمتآمیز در استشهادیه باید خودداری شود.
برای اعلام یک استشهادیه معتبر، باید موضوع روشن، دقیق و با اطلاعات قابل اثبات ارائه شود. بهتر است از ادعاهای تاریک، نامشخص و افتراهایی در استشهادیه خود پرهیز کنید.
شمار امضاکنندگان : تعداد امضاکنندگان
تاثیرگذاری استشهادیه همچنین به تعداد امضاها بستگی دارد. هر چه تعداد امضاکنندگان بیشتر باشد، به طور کلی استشهادیه قدرت بیشتری خواهد داشت.
رعایت اصول تنظیم :
در تدوین یک اظهارنامه معتبر، باید اصولی چون احترام به امانت، روشنگری، صداقت و دوری از هر گونه تهافت و تحریف رعایت شود.
تحقیقات محلی :
به امکان این است که قاضی یا شخص مسئول، برای بررسی صحت و اعتبار شواهد، به تحقیقات محلی متوسل شوند.
دیدگاهتان را بنویسید